Batterij info

Wanneer je een iPhone of iPad gebruikt dan zal na verloop van tijd de batterij (accu) minder gaan presteren. Dit is een proces dat je haast niet kunt tegenhouden. Maar op een bepaald moment is de batterij op. Vanaf iOS 10.2.1 kun je controleren of de batterij van je iPhone of iPad vervangen moet worden.

Dit kun je doen via de instellingen van iOS, ga hiervoor naar Instellingen ▸ Batterij. Wanneer de batterij vervangen dient te worden zal de boodschap ‘Je iDevice-batterij heeft mogelijk onderhoud nodig’ verschijnen. Maar wat moet je dan doen?

Moet ik de batterij van mijn iPhone of iPad vervangen?

Wanneer je bovenstaande melding ziet verschijnen in de batterij-instellingen dan kun je er vanuit gaan dat de batterij vervangen moet worden. Met behulp van een automatische diagnostische iOS-test is gedetecteerd dat de batterij in je iPhone of iPad mogelijk moet worden vervangen. Dit is een logisch proces, na verloop van tijd kan de batterij minder ladingen vasthouden en zal de batterijduur verkorten.

Je kunt nu zelf de afweging maken of je de batterij wilt vervangen. Wanneer je merkt dat de gebruiksduur optimaal is en je eigenlijk je iDevice dagelijks kunt gebruiken is het niet nodig om deze onmiddellijk te vervangen. Na verloop van tijd zul je merken dat de melding wordt aangepast en dat je de batterij ‘moet’ laten controleren. Ook dan maak je zelf de afweging.

Mijn batterij is opgezet.

Wanneer de batterij van uw telefoon is opgezet zult u bij iPhones opmerken dat de display naar buiten gedrukt wordt. Gebeurt dit dan weet je dat de batterij hoogstwaarschijnlijk is opgezet. telefoon batterijen hebben allemaal een levens cyclus. Bij ongeveer 500 charge cyclus kan uw batterij al 20-25% degraderen (bij originele batterijen).
Dit gaat maken dat uw batterij minder stroom vasthoudt. U zult ook merken bij de batterij health informatie dat de batterij al gedegradeerd is. Als u deze batterij door gebruikt na deze melding zal hij op den duur opzetten. Dit is een van de redenen dat de batterij opzet. Daarna heb je bij een defecte iPhone charge systeem of sluiting ook zo een probleem dat de batterij sneller opzet. Dit vanwege de constante stroom verbruik door die iPhone zelf. Ook doordat de iPhone defect is zal de iPhone ook heet worden dit maakt het erger. Batterijen degraderen sneller bij hoge temperaturen.

Bij ons kunt u altijd langskomen voor een check-up. Wij meten eerst voor u als uw telefoon abnormaal stroom verbruikt alvorens wij uw batterij vervangen. Zo een checkup kost u maar SRD25,- gaat u uw batterij toch vervangen?